המזון שאנו אוכלים הינו הגורם החשוב ביותר המשפיע על בריאותנו מעבר למים שאנו שותים ולאוויר אותו אנו נושמים.
ישנם מזונות הגורמים ישירות לתגובות אלרגיות, יש מזונות הגורמים לבעיות עיכול ויש מזונות שבתוכם יש חומרים שונים העשויים להגביר ואפילו לגרום לנטייה אלרגית.
מהי אורטיקריה?
אורטיקריה, הנקראת גם חרלת או סרפדת, הינה תופעה עורית שכיחה בה לוקים אחד מכל חמישה אנשים, העשויה להופיע בכל גיל, בקרב גברים ונשים.
האורטיקריה מתבטאת בנגעים אדומים, מגרדים ולעתים נפוחים, המופיעים בפתאומיות על פני העור.היא עשויה להופיע באיזורים שונים בגוף ובגדלים שונים, כשאחת הצורות הנפוצות היא נגעים בודדים שמרכזם בהיר יותר והיקפם אדום. האוטיקריה עשויה להראות ככווייה על העור.
אורטיקריה עשויה להופיע בשל נטילת תרופות, תוספי תזונה ומזון.
תזונה ואורטיקריה
החומרים העיקרים העשויים להיות במזון ולגרום לבעיות אלרגיות הם חומרי שימור, תוספי טעם וריח וצבעי מאכל על צורותיהם השונים. חומרים אלו עשויים להיות במזון באופן טבעי או לחדור או להתפתח בו בתהליכי העיבוד והשימור שלו.
התזונה שאנו מציעים היא תזונה שבה החולה מצמצם עד כמה שאפשר את תכולת המזון העשוי להכיל חומרים מעוררי אלרגיה. תזונה זו עשויה לעזור במיוחד לחולים עם בעיות אלרגיות כרוניות כולל אורטיקריה.
התזונה מבוססות על סדרת מחקרים שהתפרסמו כבר משנות השמונים ועד עתה. כיוון שהחומרים מעוררי האלרגיה במזון נמצאים בריכוז נמוך בלבד לא תמיד מורגשת ההשפעה של השנוי התזונתי ובכל מקרה ההשפעה היא לרוב הדרגתית.
במהלך הבירור וטיפול באורטיקריה כרונית ובהתאם לסוג האורטיקריה, והגורמים המחמירים והקשורים בה אנו מציעים את התזונה/ הדיאטה כנדבך משלים לטיפול.
פרטים נוספים תוכל לקבל בעת הייעוץ במרפאה.